Pregnancy


Ramai yg bertny camne aku leh preggy..sementara haikal tgh tdo ni meh aku story mory sket…aku preggy stlh menunggu 3thn dgn kami yg tggl berjauhan…sedey wei…tp penantian itu sgt2 berbaloi…antara perkara yg kami buat:

1) jumpa doc..lebih baik yg pakar..cari punca masalah..ikut kemampuan masing2..klu xmampu g LPPKN..jgn menyushkan org lain…tp kne cue la..klu pakar cepat sket….

2) dh jmp masalahnye, cari jln penyelesaian..kesabaran itu penting sbb semuanya menuntut masa, duit, komitmen dll lg..rasa2nya aku dh abis dkt 10 ribu kot..

3) suami mesti BERHENTI MEROKOK…PENTING!!!!

4) exercise satu hari 1km…SANGGUP?

5) turunkan berat badan

6) jaga pemakanan…klu blh xyah mkn nasi..amik lauk je…itu pun yg rebus2…aku just mkn biskut oat dgn sup kembel…MAMPU?

7) g URUT..pastikan tukg urut yg betul2 blh mengurut…kne tahu urut bhgn rahim sepatutnye tdk menyakitkan…klu sakit maknanya tukg urut tu slh..

8) bykkan berSEDEKAH…xkish la brape hinggit pun..dan juga jgn lupa bg parents duit even dorg dh ada duit sndr dan selalu jenguk mereka..kepulangan anak2 paling dinantikan..

9) berDOA setiap kali lpas solat…percayalah ALLAH maha mendengar dan sentiasa bersama2 kita….

10) last skali lpas abis buat segala macam benda ni…berTAWAKAL lah…jgn putus asa dan berhenti berusaha…

setakat ni tu je la yg aku ingt…yg penting benda ni xblh buat sorg2…kne ada sokongan dr inche suami…klu masa ni pun xblh nk bg komitmen apatah lg ble ada anak..chayok2..lpas ni aku nk taip pasal pengalaman bersalin pulak..

-amrah-

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s