Author Archives: amrahajat

Bersalin

pengalaman aku bersalin rasanya xder la jauh beza sgt dgn org lain..tp xslhkan klu nk berkongsi…kot2 la ada yg nk bersalin sama tmpt dgn aku…tp klu ada ayat2 yg kurg selesa nk baca tu diharapkan xyah baca ok…pejam je mata … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Pregnancy

Ramai yg bertny camne aku leh preggy..sementara haikal tgh tdo ni meh aku story mory sket…aku preggy stlh menunggu 3thn dgn kami yg tggl berjauhan…sedey wei…tp penantian itu sgt2 berbaloi…antara perkara yg kami buat: 1) jumpa doc..lebih baik yg pakar..cari … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Mari mengecat

Setelah sekian lama dok pikir, akhirnya siap juga list2 kaler yg nak dicat kat rumah baru. Mcm2 pasal cat kena tau.. emulsion ke.. acrylic ke huhu bak kate orang pening kepala. Lagi satu, tukang cat, cat mahal pon tapi kalau … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

World premiere.. our son’s face

Alhamdulillah urusan pagi ni berjalan lancar. this is the first image of our son. 6 kali amik, pemalu kot orgnya… ikut sapa la agaknya… doktor kata semuanya normal.. alhamdulillah…

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bedroom set

Ysterday ptg pusing satu seremban cari bedroom set. Pagi tu setelkan brg2 lektrik dulu. So head to Seng Heng at Tesco Extra. Nafsu membeli mula membuak2 lepas tgk itu ini… kalau tak dicontrol.. mau semput wallet dibuatnyer. Objektif adalah mencari … Continue reading

Posted in Uncategorized | 4 Comments

Hari Sabtu

Hujan baru nak reda sejak semalam. Riuh rendah sebab bebudak mandi kat pool. Gambar dr bilik terus nampak pool.. Plan today is to go and finalize the kitchen cabinet and angkut some barang, pindah skit2. Ikut hati nak buat mcm dlm TopChef.. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

PD

Today is the second day in PD. Tapi hari ni aku penat giler… nasib baik boleh drive.. sekali sekala terlelap jugak.. marabahaya tul.. Now I’m juggling between 3 houses, Kajang, Seremban 2 n PD. mcm org kaya je…. Kajang is … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

A new chapter…

Starting tomorrow, my wife will be teaching at Poli PD. Alhamdulillah, our wish and prayers have bee answered. It was really a surprised as my wife targeted in the early January’11. Surprised as it as quite chaos, we need to find accommodation. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

New equipment….

Penat.. satu hari berjalan.. berjalan membeli-beli…. Sabtu lepas.. parents datang dari Dungun. Ada plak laksa and ikan siakap masak masam manis.  perghhh layan.. Back to the medical checkup, the doctors scan showed it is he…. yup a boy… jd dgn … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Blog bersawang…. Rumah baru….. Baby….

Rasa dah berabuk blog ni.. lama tak update.. bukan xder cerite. Sebenarnya banyak cerite, tp kesuntukan masa. Kat tempat kerja, kerja mcm tak pernah kurang. Bila sampai rumah, terus flat.. sempat layan Astro kejap2 je… Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment