Blog bersawang…. Rumah baru….. Baby….

Rasa dah berabuk blog ni.. lama tak update.. bukan xder cerite. Sebenarnya banyak cerite, tp kesuntukan masa. Kat tempat kerja, kerja mcm tak pernah kurang. Bila sampai rumah, terus flat.. sempat layan Astro kejap2 je…

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Siang tadi checkup untuk 3 bulan menunjukkan baby ok. Kelakar jugak tgk baby banging kepala dia, aktif sungguh. Patutla wife aku melepek.

Ni gambar BunyiUltra baby since first scan:

Setel check baby ( n mak dia skali la), terus ke Seremban2, amik kunci rumah. Alhamdulillah setel. Ni tgh cari orang untuk buat grill, kitchen kabinet dll… ada yg nk rekemen?

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nawaitu souma godhin & allahumma laka somtu

Salam Ramadhan.. malam ni tau la bile pose.. tp mcm dah tau je esok pose.. x suspen sgt la. First day sahur, wife kat tampin.. aku kat kajang… esok baru memecut ke sana.  Semoga Ramadhan ini aku dapat mengambil sepenuh pengisian bukan takat nak isi perut je. To all.. Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Gambar pertama..

Alhamdulillah urusan pagi ni berjalan lancar walaupun agak lama menunggu. Gambar baby pada usia 6 minggu 1 hari. Next appointment pada bulan September. Kecil sgt.. roughly 0.5cm…

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dugaan…

Baru balik dari An-Nur.. rasa mual tak reda2 last2 doktor suspek kurang air.. So kena masuk air la .. 2 tabung and injection.. alhamdulillah injection tu doktor kata safe untuk kandungan…

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Before the journey

Mustahil mana2 pasangan yg baru berkahwin tidak mempunyai keinginan menimang cahayamata. Begitu juga dgn kami. Secara modern pun sudah , secara tradisional pun sudah namun. Bermula dgn urutan, appointment di An-Nur, bersambung di Ampang Puteri Hospital, namun rezekiNya belum tiba, bahkan kami dimurahkan rezeki di tempat lain. Alhamdulillah.

Kami harap dapat bertukar2 citer/xperience sepanjang tempoh kandungan.

Mungkin ada pasangan yang keberatan untuk membuat checkup di fertility clinic, bagi kami tiada apa yang nak dimalukan. Alhamdulillah, doktor mengesahkan tiada halangan besar untuk kami. Hanya masa yng menjadi faktor. Sorang kat Kajang, sorang kat Tampin.

Effort and hope tak pernah putus, dan tanggal 7/8/10 membuktikan ganjaran pasti ada untuk mereka yg terus berusaha. So bermulalah perjalanan kami sebagai pra-ibubapa. Kami doakan agar Allah permudahkan perjalanan ini.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Detik 280 Hari

Alhamdulillah.. Maha Suci Allah.. Syukur pada rezekiNYA… Semalam tepat jam 11pm selepas pemeriksaan oleh doktor di An-Nur, me and wife will embarked a journey of miracles, after test shown that she is pregnant 6 weeks. The doctor even predicted that 1st April 2011 for the delivery. This blog hope to share our happiness and events through out this journey.

Next appointment is on Wednesday 11/8/10 ( presumably the first day of Ramadhan) for ultrasound.

Posted in Uncategorized | Leave a comment